Как да намерим дропшипъри?

В предната тема Ви показах как можете да различите измамниците от истинските дропшипъри. Сега е време да запретнем ръкави и да започнем да търсим такива нали ? Методите за който ще пиша по-долу са подредени по ефективност

Свържете се с Производителя

Това е най-лесният начин  да намерите истински дропшипър. Ако знаете какво искате да продавате обадете се или пишете мейл на производителя и искайте списък с дистрибуторите му. След като вземете този списък се свържете с дистрибуторите му и проверете дали предлагат дропшипинг.

Тъй като продавачите на едро или дропшипърите се снабдяват от различни производители тази стратегия ще Ви помогне да се доберете бързо до доста голяма гама от продукти от нишата която търсите ако имате късмет. След като се свържете с няколко дистрибутора от листа бързо ще разберете с кой е по-добре да започенете да работите.

Търсете в Гугъл

Google-Search-icon

Този вариант може да изглежда очеваден, но има някой някои неща които трябва да знаете:

  1. Tрябва да търсите доста обширно – Търговците на едро са доста зле с маркетинга и интернет оптимизирането и определено няма да ви излязат на първа страница ако напишете „Детски колички на едро“. Със сигурност резултати за това търсене ще има, но няма да са резултатите на който се надявате. Спокойно можете да пропуснете първите страници (говорим за английски резултати, но и за българските е същото, но се по-малко станици). Ако откриете „Вашият човек“ на 57 страница не се очудвайте.
  2. Не се плашете от сайта– Търговите на едро са пословични с дизайна на сайта си стил 90-те. Това не трябва да ви притеснява. Какво ви споменах не обръщат много внимание на сайта си. Докато в даден случай хубав сайт може да подсказва за сериозен доставчик то в друг случай не е задължително грозният им сайт да означава, че не са сериозни. Напоследък взеха да обръщат повече внимание на тези неща, но все още има огромен брой изключения.
  3. Използвайте много вариации на търсене–  Както казахме отново те не обръщат внимание на тези неща и не се оптимизират добре по ключови думи. За това е необходимо да използвате варианти на търсенето не само като:  “[product] wholesaler.” Пробвайте и други опций “distributor,” “reseller,” “bulk,” “warehouse” and “supplier” или еквивалентите им на български.

Поръчайте от конкуренцията

Ако наистина се затруднявате да откриете дропшипър пробвайте добрият стар трик – поръчай от конкуренцията. Ето как работи: Намирате конкурент който продава продукта който искате да продавате и Вие и направете малка поръчка. Когато получите пратката потърсете в гугъл адреса от който е изпратена или адреса за връщане на стоката. В някой случай това ще е самият доставчик, но това не е 100% сигурно.

Тази тактика не съм я изпробвал, но съм чувал и чел други да я прилагат. Ако е толкова трудно да откриете доставчика с другите методи можете да пробвате този вариант, но се замислете дали няма причина да не можете да откриете този продукт. Може би пазарът е прекалено малък или продукта не се продава добре. Имайте предвид тази тактика, но не разчитайте прекалено много на нея.

Отидете на търговско изложение

Търговското изложение ви дава възможност да се свържете с доста производители и търговци на едро(може би и дропшипъри). Този вариант е много специфичен и работи само ако сте си избрали ниша или може би ще Ви помогне при избора на такава, но си проучете пазара преди това. Този начин има един сериозен недостатък. Необходими са пари и време, за да направите това, но пък ако можете да си го позволите това си е класическият начин, а и ще се запознаете на място с доставчиците и ще можете да видите продуктите им преди да ги купите.

Директории

Един от най-честите въпроси относно електронната търговия е: Трябва ли да плащам за директории с дропшипъри?

Директорията е база данни от доставчици, търговци на едро, дропшипъри подредени по пазар, ниша или продукт. Много директории наемат хора, за да проверяват горните дали са истински търговци. Повечето са направени за печалба от фирми, който таксуват за достъп до техните директории.

Директориите могат да бъдат много полезни за идеи или намиране на подходящ дропшипър, но не винаги е гаранция, че ще има такъв продукт който търсите. Както и да е добри са, но не са задължителни. Ако вече знаете продукта който искате да продавате (пак напомням проверете си пазара) то би трябвало да можете да откриете дропшипър по някой от горните методи, а и веднъж след като сте намерили доставчик в директорията най-вероятно няма да Ви се наложи да влезете повече там, освен ако не искате да търсите други продукти.

Казано по друг начин директориите са хубав начин за бързо търсене и разглеждане на много доставчици на едно място както и за бреинсторминг на идеи за продукти или ниши в който бихте могли да влезете.Ако бързате и имате желание да харчите пари, то да това би Ви помогнало определено.

Ще допълня темата с ревюта на някой от най-известните директории.

Tagged with: , , , , ,
Публикувано в За Продавачи
5 comments on “Как да намерим дропшипъри?
  1. Николай каза:

    Здравейте .
    Имам голямо желание да започна да продавам в ибей. Намерих един сайт doba.com , който предлага адски много продукти , но проблемът е , че не ми дава да се регистрирам от Българиа . Та въпросът ми е има ли някой , който използва сайта и ако има моля да ми каже как да се регистрирам . Искам предимно да продавам в щатите .
    Поздрави .

    • Victor Nanev каза:

      Здравей. За да се регистрираш там трябва да използаваш VPN. Аз съм дал линк на VPN-а който аз лично използвам. Следи блога, следващите статии които подготвям са как да проучиш конкуренцията в eBay и как да правите пари от амазон и други сайтове, което обезмисля DOBA в известна степен. 🙂 Поздрави

  2. Ivaylo каза:

    Zdraveite,kakvo e i kak se izpolzva „VPN“?

    • Victor Nanev каза:

      Здравейте, VPN се ползва много лесно. Съкращението означава Virtual Private Network. Прави ви практически непроследими тъй като връзката е криптирана. Ползва се като се инсталира приложението на VPN провайдъра и се свързвате с него към интернет. Може да ползвате линка по-долу като изпитан от мен VPN провайдър.
      Поздрави

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.